Verdiepingsdag Netwerkgericht werken

27 mei 2016 - De Factorij Schaarbeek


Een dag voor jeugdhulpverleners met ervaring, die al één en ander hebben uitgeprobeerd.

Tijdens een inleiding schetsen we de grote contouren van krachtgericht werken, netwerkgericht werken en vermaatschappelijking van de zorg.

Daarna presenteren we een praktijkverhaal. De vzw’s Tonuso, Sporen, Amber, jongerenwelzijn Vlaams-Brabant en Brussel werkten samen om  netwerkgericht werken te implementeren  in hun organisaties.
Ze brengen jullie een boeiend verhaal van vallen, opstaan en weer doorgaan. Samen met hogeschool Odisee koppelden ze hier ook een onderzoek aan naar de beleving van cliënten en naar de beleving van hulpverleners.

Na de middag gaan we in kleine groepen, heel concreet en interactief aan de slag met een concrete casus. Wat zou jij doen? Wat kan jij doen? Wat vind je moeilijk? Wat kan een extern aanbod betekenen? We zoeken samen naar mogelijkheden, wisselen ervaringen, inzichten en good practices uit. Samen met praktijkdeskundigen en externe aanbieders zoals LUS, EK-c, DOP…. gaan we hierover in dialoog.    

Program

9:00: Onthaal

9:30: Inleiding door Mia Claes (Hogeschool UC Leuven-Limburg) en Bie Melis (Karel de Grote Hogeschool)

10u: Voorstelling innovatief project van de vzw’s Tonuso, Sporen, Amber, Jongerenwelzijn Vlaams-Brabant/Brussel over hun ervaringen met het behouden en creëren van netwerken met en rond de jongeren en hun ouders.

11:15u: Pauze

11:35u: Verslag van het onderzoek naar de beleving van cliënten: Joris Van Puyenbroek en Lieven Fierens - Hogeschool Odisee

11:55u: Verslag van het onderzoek naar de beleving van begeleiders: Hilde Geudens - Vzw. Tonuso

12:15u: Ruimte voor vragen

12:30u: Lunchpauze

13:30u: Gesprekstafels met praktijkdeskundigen en methodiekaanbieders.
15:30u: Einde
 

Audience


Je kan hier inschrijven voor de voormiddag (10 euro) of voor de hele dag (20 euro)

 

Met medewerking van

 

  • 27/05/2016 9:00 to 15:30